www.eu-ist.hu

magyar / english
Hírek Események Pályázatok
 
 
 
  EU IST Pro
  6KP / IST
  Projekt életciklus
  Archívum
 
  Ideal-ist Partner  
  Jelenleg az Ideal-ist partnerközvetítő az alábbi felhívásokat támogatja
  PPP: Future Internet
  Legújabb partnerkeresések
    Összes partnerkeresés ...
 
   
Bejelentkezés
 

Horizont 2020 Infokommunikációs Technológiák - Pályázók Napja - 2016.09.26-27, Pozsony

Forrás: EU

Dátum: 2016-06-10

Horizont 2020 Infokommunikációs Technológiák - Pályázók Napja
Pozsony, 2016. szeptember 26-27.

Az Európai Bizottság publikálta a 2016. évi "ICT Proposers' Day" rendezvény végleges programját. Az EU Szlovák Elnöksége keretében megrendezésre kerülő rendezvényen bemutatják a Horizont 2020 2017. évi ICT felhívásait, de a Horizont 2020 többi területén - társadalmi kihívások, jövőbeni és feltörekvő technológiák - megjelenő ICT témájú felhívásokhoz kapcsolódó tájékoztatást, kapcsolatépítést is itt szervezi az Európai Bizottság. A rendezvényen 2500 európai informatikai és kommunikációs kutató vesz részt.

REGISZTRÁCIÓ: 2016. szeptember 19-ig
(a részvétel ingyenes)

A rendezvény célja a projektelőkészítés, a konzorciumépítés és kapcsolatépítés elősegítése nemzetközi élvonalbeli kutatásra és innovációra. A rendezvényen az Európai Bizottság közel 100 témafelelőse – azok akik az ICT programot, illetve az ICT orientált további H2020 felhívásokat komponálják, pályáztatják és a végrehajtást (szerződés és számonkérés) irányítják – várja az érdeklődőket és egyengeti a konzorciumok összejöttét.

AZ ALÁBBI PROGRAM ELEMEKET AJÁNLJUK FIGYELMÉBE:

KONZORCIUMÉPÍTŐ SZEKCIÓK BIZOTTSÁGI TÉMAFELELŐSÖKKEL
A nyitott felhívások kutatási témáiról szóló szekciók (Networking Sessions) során a témafelelősök a felhívások szakmai követelményeiről tartanak rövid felvezető előadásokat. Azokon a területeken, ahol a felhívások PPP-k stratégiai kutatási terveire épülnek, a PPP-k képviselői is részt vesznek. A szekciók tartalmának jelentős részét viszont a résztvevők projektötletei, valamint kutatási/innovációs komeptenciáinak rövid bemutatása képezi. A regisztrált résztvevők a konferencia-honlapján előadás feltöltésével jelezhetik ezen szándékukat.
Bővebben: https://ec.europa.eu/digital-single-market/events/cf/ict-proposers-day-2016/agenda.cfm

WORKSHOP: Help! I am a Proposal Coordinator! Proposal Coordination in Horizon 2020
NCP Room, 2016.09.26 (15:00-16:30)
Az Ideal-ist NCP hálózat workshopot szervez a Horizont 2020 koordinálási tapasztalatairól. Az idei workshop tematikája a Horizont 2020 pályázat- és projektkoordináció tapasztalataira, jó gyakorlatára is buktatóira fókuszál . A workshop olyan szakértőket szólít meg panelbeszélgetés keretében, akik a H2020-ban sikeres projektek koordinálásában érintettek és hasznos tanácsokkal szolgálhatnak a pályaművek összeállításához.
Bővebben: https://ec.europa.eu/digital-single-market/events/cf/ict-proposers-day-2016/item-display.cfm?id=18742

WORKSHOP: Inside contractual Public Private Partnerships (cPPP)
NCP Room, 2016.09.27 (09:30-11:00)
A Horizont 2020 ICT program költségvetésének 60%-80%-a PPP-k stratégiai kutatási tervére épül. A PPP tagszervezetek így mind a témák formálásában, mind az azokra épülő projektötletek / konzorciumok kialakításában aktív szerepet töltenek be. Az Ideal-ist NCP hálózat által szervezett panelbeszélgetésen az ICT programhoz kapcsolódó valamennyi PPP (Cybersecurity, Photonics, Robotics, HPC, 5G, Big Data, Factories of the Future) részt vesz.
Bővebben: https://ec.europa.eu/digital-single-market/events/cf/ict-proposers-day-2016/item-display.cfm?id=18785

WORKSHOP: SMEs in Horizon 2020 - Looking for Support Beyond the SME Instrument
NCP Room, 2016.09.27 (11:30-13:00)
A Horizont 2020 célja a KKV részvétel növelése. Az Ideal-ist NCP hálózat által szervezett panelbeszélgetésen KKV-k, projektrésztvevők és értékelők osztják meg a tapasztalataikat arról, hogy a miként tudnak a KKV-k sikeresen részt venni a KKV eszközön túl a Horizont 2020 különböző akadémiai-ipari konzorciumi együttműködésekre épülő projekttípusaiban.
Bővebben: https://ec.europa.eu/digital-single-market/events/cf/ict-proposers-day-2016/item-display.cfm?id=18786

HOGYAN PÁLYÁZZUNK? ELŐADÁS
Több helyszín, alkalom: 2016.09.26 (10:30-12:00), 2016.09.27 (09:30-11:00, 14:00-15:30)
Az Európai Bizottság a Horizont 2020 pályázataiban való részvétel feltételeiről szervez ismertető előadást. Az előadás a pályázati lehetőségek azonosítását, a pályázatok összeállítását és beadását, a részvételi feltételeket, valamint az értékelési kritériumot és rendszert ismerteti. A szekció bemutatja az Ideal-ist NCP-k támogatásával hamarosan induló előzetes projektötlet véleményező szolgáltatást (pre-proposal check).
Bővebben: https://ec.europa.eu/digital-single-market/events/cf/ict-proposers-day-2016/item-display.cfm?id=18449

FACE-2-FACE BROKERAGE - SZEMÉLYES TÁRGYALÁSOK
Az Ideal-ist NCP hálózat a keretprogram korábbi rendezvényeihez hasonlóan személyes tárgyalásokat biztosító Face-2-Face Brokerage rendezvényt szervez a résztvevők számára. A személyes tárgyalásokat a b2match online rendszeren keresztül lehet szervezni, a tárgyalásokra regisztrált résztvevőkkel. A rendszeren már 50 országból, 600 résztvevő közel 2000 személyes tárgyalásra jelentkezett.
Bővebben: https://www.b2match.eu/ictproposersday2016

ONLINE NETWORKING, RÉSZTVEVŐI LISTA
Az ICT Proposers Day  online networking szolgáltatása a rendezvény előtt és után is rendelkezésre áll. A rendszerben regisztrált felhasználókkal, potenciális partnerekkel a konferencia előtt és után is fel lehet venni a kapcsolatot, személyes üzeneteket lehet küldeni számukra a rendszeren keresztül. A nyilvános profillal regisztrált résztvevők listája: https://ec.europa.eu/digital-single-market/events/cf/ict-proposers-day-2016/browse-persons.cfm

KONFERENCIA APP
A rendezvényen való részvételt és kapcsolatépítést a Conference4me támogatja: tartalmazza a teljes körű programot és támogatja a szekciókban való részvétel tervezését, tartalmazza a személyes tárgyalási programot, a helyszín térképét és egyéb hasznos információkat.

AZ EREDMÉNYES RÉSZVÉTEL KULCSA
Tekintettel arra, hogy a rendezvény elsődleges célja a kapcsolatépítés és a konzorciumok előkészítése, érdemes:

  • Projektötletek és/vagy a szervezet kompetenciáit bemutató rövid előadás szándékát kezdeményezni, azt feltölteni a releváns networking szekció oldalára.
  • Személyes kapcsolatot is kezdeményezni az EU témafelelőseivel, akik a networking szekciókat moderálják és a tematikus standokat üzemeltetik: részletes tájékoztatást adnak a felhívás-témák követelményeiről, projektötletet kapcsán felmerülő kérdésekről tájékozódni (konkrét projektötletre formális visszajelzést nem adhatnak), a területeken aktív EU stratégiákról, kezdeményezésekről, kulcsszereplőkről.
  • Személyes kapcsolatot kezdeményezni a PPP-k képviselőivel, akik a terület stratégiai kutatási terveinek kialakításában, konzorciumok aktív generálásában vesznek részt. A rendezvény során az érintett networking szekciókban, a PPP workshopon, valamint a tematikus standoknál érhetők el.
  • Részletes szervezeti profil, kutatási és innovációs kompetenciák és együttműködési irányok megjelenítése mind az ICT Proposers' Day, mind a face2face brokerage honlapjain.
  • Személyes tárgyalásokat kezdeményezni a face2face brokerage rendezvényen résztvevő kutatókkal, ipari szereplőkkel H2020 együttműködések megalapozására

A részvételi lehetőségekről, projektötletekről, eredményes felkészülésről további kérdései merülnek fel a rendezvény előtti héten igény esetén személyes konzultációt biztosítunk.