www.eu-ist.hu

magyar / english
Hírek Események Pályázatok
 
 
 
  EU IST Pro
  6KP / IST
  Projekt életciklus
  Archívum
 
  Ideal-ist Partner  
  Jelenleg az Ideal-ist partnerközvetítő az alábbi felhívásokat támogatja
  PPP: Future Internet
  Legújabb partnerkeresések
    Összes partnerkeresés ...
 
   
Bejelentkezés
 

Megjelent a 2018-20. évi Horizont 2020 munkaprogram

Forrás: https://ec.europa.eu/research/participants/portal

Dátum: 2018-10-26

Megjelent a 2018-20. évi Horizont 2020 munkaprogram
2,5 B€ IKT támogatás + 1,5 B€ FET támogatás

Megjelent a Horizont 2020 2018-20. évi munkaprogram, amely több, mint 2,5 B€ pályázati támogatást irányoz elő több, mint 50 információs és kommunikációs technológiai kutatási és innovációs témára.

A Horizont 2020 IKT pályázat felhívásai között számos téma szerepel: az európai ipar digitalizálása (gyártás, robotika, mikro- és nanoelektronika, fotonika, intelligens rendszerek, kíberfizikai rendszerek); szoftver- és felhőtechnológiák, big data, HPC; az internet következő generációjához kapcsolódó technológiák (5G hálózati technológiák, mesterséges intelligencia, dolgok internete (IoT), közösségi technológiák, nyelvi technológiák, interakció, fintech); kíberbiztonság; valamint célzott nemzetközi együttműködések. A kíberbiztonság területén egy authentikációs díjat (4 M€) is hirdetett az EU. A célzott témák mellett az Európai Innovációs Tanács pilot munkaprogram folytatja az innováció orientált KKV eszköz és a Fast Track to Innovation felhívásokat.

A Horizont 2020 struktúrájából eredően, ezek mellett a társadalmi kihívások területein is további 1,5 B€ pályázati támogatást előirányzó IKT-orientált felhívás nyílt meg, például egészségügy, energia, intelligens városok, közlekedés, agrár- és élelmiszeripar, társadalomtudomány és biztonság témákban.

A Horizont 2020 hosszú távú kutatásait támogató kiváló tudomány pillér több pályázati felhívásában pályázhatnak IKT orientált projektek, de ezek mellett egyéb, multidiszciplináris projektek is, például a jövőbeni és feltörekvő technológiák (FET) nyitott (715 M€) és célzott pro-aktív felhívásaira (95 M€) ,valamint a HPC felhívások (72 M EUR) keretében. Megnyílt a program legújabb, nagy horderejű, hosszú távú zászlóshajó kvantumtechnológiai kezdeményezésének első pályázati felhívása (132 M€), folytatódik az agykutatási és grafén zászlóshajó kezdeményezések támogatása (300 M€), de ugyanakkor a következő keretprogram zászlóshajó kezdeményezéseit előkészítő koordinációs felhívás is megnyílt (6 M€). Horizont 2020 kiváló tudomány pillérében ezek mellett a kutatási infrastruktúra munkaprogram is kínál további támogatást IKT orientált projekteknek (0,5 B€).

Az ICT és FET felhívások tartalmáról, elvárásairól - átfogóan vagy téma specifikusan - nemzeti kapcsolattartói tevékenységünk keretében tájékoztató előadások formájában szívesen támogatunk információs napokat, képzéseket, rendezvényeket, valamint igényei szerint szervezeti vagy személyes konzultációkat kínálunk.