www.eu-ist.hu

magyar / english
Hírek Események Pályázatok
 
 
 
  EU IST Pro
  6KP / IST
  Naptár
  Tematika
  Költségvetés
  Struktúra
  Munkaprogramok
  Stratégiai célok
  Menetrend / Felhívások
  Projekttípusok
  ERA / ERA-NET projektek
  Európai Technológia Platform
  Dokumentumok
  Projekt életciklus
  Archívum
 
  Ideal-ist Partner  
  Jelenleg az Ideal-ist partnerközvetítő az alábbi felhívásokat támogatja
  PPP: Future Internet
  Legújabb partnerkeresések
    Összes partnerkeresés ...
 
   
Bejelentkezés
 

Az IST a hatodik keretprogramban

Az Európai Közösség alapító szerződése (3. rész, XVIII. cím, 166. cikkely, 114. oldal) előírja többéves kutatási és technológia-fejlesztési programok létrehozását. Az előző Ötödik keretprogram 1998-2002-ig tartott. A Hatodik keretprogram, amelyet az Európai Parlament és a Tanács 2002. június 27-én fogadott el (1513/2002/EC), a 2002-2006-ig terjedő időszakot fedi le. A specifikus programokat a Tanács 2002. szeptember 30-án fogadta el. A munkaprogramok és az első felhívások 2002. december 17-én jelentek meg.

Bővebb információ a Hatodik keretprogramról:

A 6. KP struktúrája

Az IST az Európai Unió 6. Kutatási, Technológia-fejlesztési és Demonstrációs keretprogramjába integrált önálló program. Tartalma az információs, kommunikációs és média technológiák konvergenciájára épül. A programot az Európai Bizottság Információs Társadalom Főigazgatósága irányítja. Az IST program strukturája és részterületei a Struktúra oldalon tekinthetők meg.

Az IST támogatását pályázati úton lehet elnyerni. A pályázaton részt vehet az Európai Unió valamennyi tagállama és a program társult államában - így Magyarországon - honos jogi egység. A pályázati felhívások stratégiai célokban rögzített témaköreit a program kétéves munkaprogramja határozza meg, amelynek összeállításában előzetesen részt vesznek a meghatározó technológiák kutatói és fejlesztői, illetve a kutatás, az oktatás, a közigazgatás és az Európai Bizottság szakértői.

Az IST pályázatait a szintén a kétéves munkaprogramban rögzített menetrend szerinti témakörökkel és időrendben bocsátja ki, a program 4 éves futamideje alatt több alkalommal. A pályázóknak a projekt javaslatok elkészítésére és beküldésére 3 hónap áll rendelkezésre. Pályázni az aktuális felhívásban megadott projekttípusokkal, nemzetközi konzorciumban lehet.

Ezt a honlapot az EU IST Pro működteti. Örömünkre szolgál, ha segíteni tudjuk részvételét az IST akcióiban.

Nyomtatás